Friday, September 2, 2016

Quant Practice : Quantitative Aptitude Practice on Simplification and Approximation



Directions (1-10) : What should be the approximate value come in place of question mark (?).

1. 2959.85 + 16.001 – 34.99 = ?

A). 160
B). 150
C). 140
D). 180
E).  170

2. (1702 % 68) * 136.05 = ?

A). 3500
B). 3550
C). 3450
D). 3400
E).  3525

3. 2950 %  12.25 + 160 = ?

A). 440
B). 350
C). 380
D). 360
E).  400

4. 25.05 % of 2845 + 14.95 * 2400 = ?

A). 36.700
B). 36.500
C). 35.800
D). 35.600
E). 36.200

5. (186 * 270.99) % 40 = ?

A). 1160
B). 1200
C). 1300
D). 1180
E).  1260

6. 424.89 * 23.85 %  8.05 = ?

A). 1300
B). 1225
C). 1325
D). 1275
E). 1375

7. 32.15 % of 259.79 = ?

A). 92
B). 88
C). 78
D). 90
E).  83

8. 1/8 of 2/3 of 3/5 of 1715 = ?

A). 80
B). 85
C). 90
D). 95
E). 75

9. 25.15 * 123.95 + 388.879 * 15.120 = ?

A). 900
B). 8950
C). 8935
D). 8975
E). 8995

10. 561 % 35.05 * 19.99 = ?

A). 320
B). 330
C). 315
D). 325
E). 335


ANSWERS :

1. B

2. D

3. E

4. A

5. E

6. D

7. E

8. B

9. B

10. A