Friday, September 2, 2016

Quant Practice : Quantitative Aptitude Practice on Simplification and Approximation



1. 25% of 1245  +  ? % of  718 = 420

A). 15
B). 18
C). 22
D). 20
E). 11

Directions ( 2-6) : Following (a) to (b) are combinations of an operation and an operand.

(a) means  ‘% 3’     (b)  means  ‘* 3’
(c) means  ‘- 3 ’      (d) means   ‘+ 3’
(e) means  ‘% 2’     (f)  means   ‘*2’
(g) means  ‘- 2’       (h)  means  ‘+2’

You have been given one or more of these as answer choices for the following questions. Select the appropriate choice to replace the question mark in the equations.

2. 42 * 21 – 12 ?  = 880

A). a
B). f
C). g
D). d
E). None of These

3. 36 + 12 ?  = 48

A). a followed by f
B). a followed by b
C). b followed by f
D). c followed by a
E). None of These

4. 48 ? + 12 * 4 = 48

A). e followed by b
B). d followed by a
C). f followed by a
D). b followed by f
E). None of These

5. 18 * 3 % 2 + 3 < 27 (?)

A). d followed by a
B). a followed by g
C). d followed by g
D). d followed by h
E). None of These

6. (48+9) % 19 * 2 = 12 ?

A). a followed by h
B). b followed by e
C). c followed by a
D). a followed by d
E). None of These

7. 16^ 7.5 % 8^ 3.5  % 2^ 7.5 = ?

A). 8^4
B). 16^4
C). 2^15
D). 2^27
E). None of These

8. (-251 * 21 * -12) %  ?  = 158.13

A). 250
B). 400
C). 300
D). 150
E). None of These

9. (10^3.7 * 10^1.3)^2 = 10 ^ ?

A). 6
B). 7
C). 5
D). 3
E). None of These

10. 3978 + 112 * 2 = ? % 2

A). 8180
B). 2101
C). 4090
D). 8404
E). None of These


ANSWERS :

1. A

2. E

3. B

4. C

5. D

6. A

7. A

8. B

9. E

10. D