Friday, September 2, 2016

Quant Practice : Quantitative Aptitude Practice on Simplification and Approximation



Directions (1-10) : What will come at the place of Question Mark (?).

1.  ((?)^4/5 )/36   = 9/ (?)^1/5

A). 324
B). 342
C). 18
D). 361
E). 4

2. 5/8 of 4/9 of 3/5 of 222  =  ?

A). 42
B). 43
C). 39
D). 37
E). None of These

3. 56 %  of 450 +  ? = 300

A). 52
B). 48
C). 42
D). 56
E). None of These

4. (27)^1.5 * (27)^3.5 = (27)^?

A). 5
B). 7
C). 3
D). 2
E). None of These

5.  4 + 4.44 + 0.4 + 44.04 + 444 =  ?

A). 497.24
B). 487.66
C). 496.88
D). 469.88
E). None of These

6. 8451 +  793 + 620 + - ? = 6065 + 713

A). 4912
B). 4712
C). 4312
D). 4512
E). None of These

7. 81 + 20 * 0.75 – 9 = ?

A). 97
B). 107
C). 87
D). 77
E). None of These

8. 811.81 + 88.11 + 0.88  +  1.88 +8  =  ?

A). 910.68
B). 912.56
C). 904.88
D). 902.67
E). None of These

9. 7^2 + 3^4  -  4^3  = ? -  11^2

A). 55
B). 196
C). 172
D). 187
E). None of These

10. 25.5 * ? * 14.7 =  4798.08

A). 19.2
B). 11.6
C). 10.5
D). 12.8
E). None of These


ANSWERS :

1. A

2. D

3. B

4. A

5. C

6. E

7. C

8. A

9. D

10. D