Monday, August 29, 2016

Daily Important Quantitative Aptitude Question for IBPS/BOB/RBI Grade-B Exam


Directions (1-5) :- What Approximate Value should come in place of question mark (?) in the given questions ?

1. (30.06% of 560.14 + 53.02% of 1100) % 8  =  ?

A). 78
B). 94
C). 99
D). 81
E). 85

2. ? * 5 * 4.92 - 13.13 * 4.02 * 4  = 117

A). 18
B). 13
C). 07
D). 21
E). 9

3. (9117.88 - 8021.85 + 903.92) *  12 = 1500 * ?

A). 12
B). 8
C). 15
D). 22
E). 4

4. 1019.95 * 5.04 + 237 - 302.11 = ?

A). 5125
B). 5000
C). 5035
D). 5005
E). 5085

5. 124% of 624.809 + 11.75% 0f 1279.43 = ?

A). 925
B). 940
C). 840
D). 1080
E). 1025

Directions (6-10) : What will come in place of question mark (?) in the given number series.

6. 11.2  12.9  9.5  14.6  7.8  ?

A). 17.9
B). 16.3
C). 16.7
D). 16.2
E). 16.9

7. 8  5  9  22.5   61   ?

A). 184
B). 181.5
C). 192.5
D). 177.5
E). 172.5

8. 7  9  24  84   ?   1810

A). 336
B). 356
C). 348
D). 340
E). 352

9. 11  27  48  84  145  ?

A). 241
B). 239
C). 263
D). 257
E). 229

10.  16  15  20  43  102  ?

A). 221
B). 237
C). 213
D). 251
E). 249


ANSWERS :

1. B

2. B

3. C

4. C

5. A

6. B

7. D

8. B

9. A

10. A