Saturday, February 27, 2016

Top 30 Best Current Affairs Question for LIC AAO Exam 2016

1. Which country is currently building world’s largest animal cloning factory ?
a) United States 
b) United Kingdom
c) China
d) Japan
Ans:c
2. Who among the following has won Delhi Half Marathon?
a) Birhanu Legese and Cynthia Limo
b) Bob Fitzsimmons and Kenyan Cynthia Limo 
c) Lennox Lewis and Kenyan Cynthia Limo
d) Frank Bruno and Kenyan Cynthia Limo
Ans:a
3. Which among the following country has defeated Bangladesh to win Under-19 Tri-Series cricket title ?
a) Pakistan
b) India 
c) Australia
d) UK
Ans:b
4. Who among the following is the most powerful woman in the Indian business sector as per Fortune India?
a) Shikha Sharma 
b) Arundhati Bhattacharya 
c) Chanda Kochhar 
d) Meena Ganesh 
Ans:b
5. '.................... in Shanghai’ Cultural Week was inaugurated at Shanghai.
a) India
b) Pakistan
c) UK
d) US
Ans:a
6. The 21st International Conference on Frontiers in Yoga Research and its Applications will be held in .....................
a) Bengaluru
b) Kochi
c) Chennai
d) Hyderabad
Ans:a
7. Who among the following has been appointed as Secretary General of Commonwealth of Nations?
a) Patricia Scotland 
b) Patricia Swiss
c) Patricia Norway 
d) Patricia English 
Ans:a
8. ICC suspended West Indies Sunil Narine for illegal bowling action.
a) Wiecket Fielder
b) Batsman
c) Spinner 
d) Umpire
Ans:c
9. PV Sindhu has won Macau Open Grand Prix Gold Badminton tournament for.........consecutive time.
a) Second
b) Third
c) Fourth
d) Fifth
Ans:b
10. India and.....................has co-developed LRSAM missile successfully flight-tested.
a) Italy
b) Iraq
c) Iran
d) Israel 
Ans: d
11. Who among the following has been appointed as Head of Retail Banking in Dubai-Based Mashreq's Banking Group.
a) Som Subroto 
b) Sanjay Subroto 
c) Shekhar Subroto 
d) Sameer Subroto 
Ans:a
12. Which state government has launched the Agro-Processing and Agri-Marketing Promotion Policy 2015?
a) MP
b) UP
c) Rajasthan 
d) Orissa
Ans:c
13. Who among the following was dethroned as the ICC Chairman?
a) N Srinivasan
b) R M Lodha 
c) Gurunath Meiyappan 
d) Shashank Manohar 
Ans:a
14. Great Britain has defeated....................to win 2015 Davis Cup tennis title.
a) Australia
b) Brazil
c) Belarus
d) Belgium 
Ans:d
15. Congress MLA Sadanand Singh has taken oath as Pro-tem Speaker of ................ Assembly.
a) Orissa
b) MP
c) UP
d) Bihar
Ans:d
16. Mercedes driver...........................has won 2015 Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix.
a) Nico Rosberg 
b) Lewis Hamilton
c) Fernando Alonso
d) Jenson Button 
Ans:a
17. ......................... football icon Joe Marston died recently.
a) Australian
b) American
c) Russian
d) Spanish
Ans:a
18. Azim Premji has ranked.................. in the recent Wealth-X released World's 20 most generous people list
a) Second
b) Third
c) Fourth
d) Fifth
Ans:c
19. The Russian.......................Eldar Ryazanov died recently. 
a) Painter
b) Singer
c) Actor
d) Film-maker 
Ans:d
20. Who among the following has defeated Wladimir Klitschko to become world heavyweight champion?
a) Bob Fitzsimmons
b) Lennox Lewis
c) Tyson Fury 
d) Frank Bruno
Ans:c
21. Mauricio Macri has won the Presidential election of which country?
a) Morrocco
b) Malaysia
c) Argentina 
d) Iran
Ans:c
22. Who among the following noted litterateur passed away?
a) Surendra Upadhyay 
b) Ramendra Upadhyay 
c) Mahendra Upadhyay 
d) Narendra Upadhyay 
Ans:a
23. ICC has appointed................female umpires for ICC Women’s World Twenty20 Qualifier.
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
Ans:c
24. P Uday Bhaskar has been appointed as Chairman of .................... Public Service Commission. 
a) Karnataka
b) Tamilnadu
c) Andhra Pradesh 
d) Kerala
Ans:c
25. Eminent Japanese ................... Noboru Karashima passed away.
a) Actor
b) Historian 
c) Writer
d) Painter
Ans:b
26. Who among the following has been appointed as CFO of OlaCabs?
a) Mitesh Bansal 
b) Mitesh Shah
c) Rajiv Shah
d) Rajiv Bansal 
Ans:d
27. Now the trucks passing through.....................will have to pay ‘green tax’.
a) Delhi 
b) Mumbai
c) Gujarat
d) UP
Ans:a
28. ....................... has been declared Ebola-free by the World Health Organisation.
a) India 
b) South Africa
c) Guinea
d) Sierra Leone 
Ans:d
29. India’s.........................has won the gold medal in the 10m air pistol women’s event at the 13th Asian Shooting Championship. 
a) Nivetha 
b) Heena Sindhu 
c) Sunitha
d) Nivedita
Ans:b

30. Who among the following has been re-elected as president of Asian Tennis Federation? 
a) Anil Khanna 
b) Amar Khanna 
c) Abhay Khanna 
d) Akshay Khanna 
Ans:a