Saturday, January 2, 2016

GA questions Asked in Evening Shift of IBPS Clerk Main Exam on 02-01-2016

1. International Maritime Organization Headquarters.
Ans. London
2. Kanha National Park is located in
Ans. Madhya Pradesh
3. BRICS Headquarters is located in
Ans. Shanghai
4. SAARC Summit 2016 to be held in 

Ans. Islamabad
5. Capital city of Turkey
Ans. Ankara
6. Currency of Russia
Ans. Ruble
7. Accidental Insurance Cover comes under
Ans. PMSBY (Pradhan Mantri Suraksha Bima
Yojna)

8. IDFC Headquarters
Ans. Mumbai, Maharashtra
9. Recently Laxmi Vilas Bank has introduced its co-
branded credit card in association with which bank
Ans. SBI
10. Macau Open 2016 winner
Ans. PV Sindhu
11. _________ has earned itself a place in the
Guinness Book of World Records for the state
government's green drive under which 10 lakh
saplings were planted in one day within a span of
eight hours.
Ans. Uttar Pradesh
12. Prime Minister of United Kingdom
Ans. David Cameron
13. Subir Gokaran is appointed as
Ans. Executive Director
14. 12th Jan is celebrated as National Youth Day in
memory of
Ans. Swami Vivekanand
15. 5-10 Lakhs loan limits under mudra yojna
comes under
Ans. Tarun Shishu Kishore
16. Full form of ECR
Ans. Earnings Credit Rate
17. OMO is an instrument of
Ans. RBI
18. Conversion of Physical Security in Electronic
Form
Ans. DEMAT
19. Indian Overseas Bank Headquarter
Ans. Chennai
20. BASEL norms is related to
Ans. Banking
21. Date of implementation of Bharat Stage Vth
Ans. 2019
22. One question is related to FEMA
23. New currency included in IMF
Ans. Chinese Yuan
24. One question was related to Mahip Singh
25. One Question on ante dated cheque
26. Minimum denomination of Kisan Vikas patra
Ans. Rs. 1000