Saturday, January 2, 2016

GA questions Asked in Morning Shift of IBPS Clerk Main Exam on 02-01-2016

1. IMF recently included which country’s currency in its basket (SDR)
Ans. Yuan (Renminbi)
2. Small Finance in Principal Approval:
Ans. 18 months
3. NHB is the subsidiary of
Ans. RBI
4. Davis Cup 2015 winner
Ans. Great Britain
5. Currency of Nigeria
Ans. Nigerian Naira
6. In RIDF R stand for
Ans. Rural
7. First Indian Scientist Bhart Ratna awardee in 1954
Ans. C. V. Raman,
8. Nai Manzil Scheme is related to
Ans. to bridge lack of skills in minorities
9. India’s first Credit Information Company
Ans. CIBIL
10. First Micro Finance Company Fully Subsidies:
Ans.Bandhan Bank
11. Mount Abu located in Which state
Ans. Rajasthan
12. Dachigam National park located as
Ans. Jammu and Kashmir
13. UNU stands for
Ans. United Nations University
14. 25th January celebrated as
Ans. National Voters Day
15. Commonwealth's new Secretary General
Ans. Patricia Scotland
16. Bricks Media Summit Held in
Ans. Beijing, China
17. IDFC head Quarters
Ans. Mumbai
18. Sunil Narayan play for which country
Ans. West Indies
19. D-ICICI and another ……………. ?
Ans. D-SBI
20. Which bank has recently closed its business
Ans. HSBC Holdings Plc
21. CRAR full form
Ans. Capital to Risk (Weighted) Assets Ratio
22. Atal Pension Yojna Replace which Scheme
Ans. Swavalamban
23. Mahatma Phule Sant award 2015?
Ans. Arundhati Roy
24. India’s literacy rate as per census 2011
Ans. 74.04%