Friday, December 11, 2015

Daily Quiz-5 for IBPS Clerk Main Exam 2015-16

1. What is the capital of Bosnia ?
Ans- Sarajevo
2. Who was appointed as Managing Director of Oxford University Press India ?
Ans- V Sivaramakrishnan
3. The Bankruptcy Law Reforms Committee (BLRC) headed by.......?
Ans- Dr T K Viswanathan
4. WHich country plane crashed recently in Sinai peninsula of Egypt killing all people aboard?
Ans- Russia
5. Who was sworn in as Prime Minister of Canada ?
Ans- Justin Trudeau
6. Bimal Prasad, who passed away recently was India?s former ambassador of which country?
Ans- Nepal. 
7.Prime Minister Narendra Modi is ranked at what position in 2015 Forbes Most Powerful People list?
Ans- 9th
8. Which Indian has attained second rank in the latest international rankings of boxing in the 56 kilogram category?
Ans-Indian boxer Shiva Thapa
9. Which country Topped FIFA World Rankings 2015 ?
Ans- Belgium
10. Who has been named as World.s healthiest country?
Ans-Singapore (India ranked 103rd position)
11. Under Indian Gold Coin 2015, what denominations of gold coins are issued?
Ans- 5, 10 and 20 grams
12. What is the minimum and maximum investment allowed under the Sovereign Gold Bond Scheme (SGBS) 2015?
Ans- 2 grams and 500 grams of physical gold
13. Who became the first cricketer in Ranji Trophy history to notch up 10000 runs ?
Ans- Vidarbha opener Wasim Jaffer
14. Who became the fastest Indian to reach 150 wickets mark in the Indian test cricket history ?
Ans- Off-spinner Ravichandran Ashwin
15. Who won the gold medal in the 10m air pistol women.s event at the 13th Asian Shooting Championship ?
Ans :-India.s Heena Sindhu