Tuesday, December 22, 2015

Daily Current Affairs Quiz-14 For Competitive Exam

1, Who will head the commission of inquiry
that was constituted by Delhi Government to
probe the alleged irregularities in DDCA?
a) Gopal Subramanium
b) L Narasimha Reddy
c) TSR Subramanium
d) Mihir Shah
2. Which country launched the first Islamic-
compliant airline Rayani airlines?
a) Saudi Arabia
b) Myanmar
c) Malaysia
d) The United Arab Emirates (UAE)
3. Which of the following Football Club (FC)
won the 2015 Indian Super League (ISL)
Football tournament?
a) Delhi Dynamos FC
b) Goa FC
c) Chennaiyin FC
d) Mumbai City FC
4. The Senate of United States (US) ratified
reforms of which multinational organisation to
boost the representation of emerging
economies in it?
a) International Monetary Fund (IMF)
b) World Bank (WB)
c) United Nations Security Council (UNSC)
d) World Economic Forum (WEF)
5. Who was crowned Miss Universe 2015?
a) Pia Alonzo Wurtzbach (the Philippines)
b) Shaymaa Qasim Abdelrahman (Iraq)
c) Gabriela Isler (Columbia)
d) Mireia Lalaguna Royo (Spain)
6. Who of the following became the first
cricketer from New Zealand to top the
International Cricket Council’s (ICC’s) Test
rankings?
a) Tom Latham
b) Kane Williamson
c) Brendon McCullum
d) Ross Taylor
7. Governing conservative People’s Party (PP)
of Prime Minister Mariano Rajoy won the
general elections of which country?
a) Singapore
b) Spain
c) Myanmar
d) Andorra
8. Who of the following won the second
edition of the International Premier Tennis
league (IPTL)?
a) Philippine Mavericks
b) Japan Warriors
c) Indian Aces
d) Singapore Slammers
9. Special semi-luxury train connecting Delhi
and Thar Desert was started . The train is
named
a) Thar Circuit
b) Desert Circuit
c) Desert Queen
d) Marusthali Darshan
10. Name the Indian company that was listed
on Top 50 Global R&D Company?
a) Tata
b) Mahindra
c) Reliance
d) Maruti
11. Who was named as the 2015 AIFF Player-
of-the-Year?
a) Sunil Chhetri
b) Mahesh Gawli
c) Narayan Das
d) Eugeneson Lyngdoh
12. Which state government passed the
proposal to set up five new districts?
a) Odisha
b) Assam
c) West Bengal
d) Andhra Pradesh
13. Who was crowned as the Miss World 2015?
a) Miss South Africa Rolene Strauss
b) Miss Spain Mireia Lalaguna Royo
c) Miss Russia Sofia Nikitchuk
d) Miss Indonesia Maria Harfanti
14. Which multilateral agency released
Migration and Remittances Factbook 2016?
a) International Monetary Fund
b) World Bank
c) World Trade Organisation
d) New Development Bank
15. As per the Migration and Remittances
Factbook 2016 released, which of the following
is expected to become the largest remittance
receiving country in 2015?
a) Mexico
b) China
c) India
d) Bangladesh

Answers
1-(a) 6-(b) 11-(d)
2-(c) 7-(b) 12-(c)
3-(c) 8-(d) 13-(b)
4-(a) 9-(b) 14-(b)
5-(a) 10-(a) 15-(c)