Tuesday, December 22, 2015

Daily Current Affairs-23 For Bank Exam

1.Who had received the lifetime achievement award at Asian Business Leadership Forum 2015?
Answer. Hinduja Brothers
2. Name the Polish professional footballer whose nine-minute, five-goal haul for German Football Club Bayern Munich against Wolfsburg was officially recognised by Guinness World Record.
Answer. Robert Lewandowski
3. Name the one of the most popular Russian film directors of the Soviet era who passes away?
Answer. Eldar Ryazanov
4. What is the full form of GIAN?
ANswer. Global Initiative of Academic Networks
5. When is the International Day for the Abolition of Slavery Observed globally?
Answer. 2 December
6. Who won the gold medal in the 7th WBPF World Bodybuilding and Physique Championship which was held in Bangkok, Thailand?
Answer. India’s Thakur Anoop Singh
7. Who was conferred with the Indian National Bar Association's (INBA) General Counsel of the year 2015 - Retail Award in New Delhi?
Answer. Pulin Kumar
8. The Union Cabinet approved the signing of the agreement between India and which coutry on visa facilitation for Diplomatic, Official/Service and Ordinary passport holders?
Answer. Iran
9. Which company becomes the Tata Group’s strategic banking partner recently?
Answer. Industrial and Commercial Bank of China Ltd (ICBC)
10. Where the ‘US-India business: Opportunities and Challenges’ meet held recently?
Answer. Bangalore Chamber of Industry and Commerce (BCIC)