Monday, December 14, 2015

Daily Current Affairs-17 for IBPS CWE Exam 2015-16

1. Who was appointed as the MD & CEO of Andhra Bank recently in November 2015?
Answer. Suresh N Patel

2. Name the Senior IRS officer who recently appointed as Chairman of Central Board of Excise and Customs.
Answer. Najib Shah

3. Who was appointed as the President of The Associated Chamber of Commerce and Industry of India (ASSOCHAM)?
Answer. Sunil Kanoria

4. Who was honoured with Ramnath Goenka Lifetime Achievement Award 2015?
Answer. Kuldip Nayar

5. Name the Union Minister of State for Home Affairs who was designated as the Disaster Risk Reduction (DRR) Champion for the Asia Region by the United Nations Office for Disaster Risk Reduction (UNISDR).
Answer. Kiren Rijiju

6. Who was the well-known author of children's books who passed away in Pune recently?
Answer. Kamala Laxman

7. Union Ministry of Human Resource Development constituted a drafting committee to frame the New Education Policy. Name the head of the committee.
Answer. TSR Subramanian

8. Where is the World Robot Olympiad 2015 was held?
Answer. Doha, Qatar

9. Indian Army’s Strategic Forces Command successfully test-fired surface-to-surface which missile which has a range of 4000-km?
Answer. Agni-IV missile

10. Public service broadcaster claimed which channel as the most-watched Hindi channel in terms of time spent per viewer ahead of top General Entertainment Channels?
Answer. Doordarshan